torsdag 27 december 2012

Jul pa ett amerikanst vis!


har sitter jag och njuter av jullov! har precis forberatt potatisgratang och tzatziki och sen ska det grillas kyckling, haha overlamnar det till glen, han far sta for grillningen ute i snon! jepp just nu snoar det! har tydligen varit en snostorm uppe i bergen sa i morgon ska vi aka upp i bergen for skidakning i pudersnon! :)

tankte ta och beratta lite om min jul! sa som ni alla vet sa firar amerikanarna jul pa juldagen, eller ja det firar val lite julafton ocksa! :) sa julafton spenderades hemma, klockan fem bar det av till kyrkan, inget slar skara domkyrka med jag gillade gudtjansten! det va lite forrvirrande att hara latarna pa engelska och sen holl jag pa att fa lite skrattanfall, for ni ser det va valdigt fint, de spelade klockor, haha men om man sett new girl sa blir det lite roligt, men det var valdigt stamningsfullt!


 
                   

min favorit del va i alla fall nar alla sjong Silent Night, for det slakte alla lampor, men se alla hade ett litet ljus, sa det va en som tande sitt ljus och sa skickade man vidare lagan och alla ljus tandes! forestall er en storkyrksal med helt mork forutom hundratals sma ljus som va tanda! det va valdigt vackert!


efter kyrkan bar der hemat och vi borjade laga mat tillsammans! bakpotatis, file, svenska kotbullar, salad och brod! gott va det! innan vi at sa gjorde vi en liten polsk tradition, dar man brot en bit av varandras sant dar "papperbrod" man ater i kyrkan, och onskade nagot for varandra! efter en trevlig middag fick vi alla en julklapp i forskott, vi fick alla varsin super mysig pyjamas, for i min familj har de en tradition, vi satter pa oss pyjamasen, kollar pa en film och gar och lagger oss och sen pa juldagen gar vi i pyjamasen hela dagen!

sa vi vaknade alla upp i vara pyjamasar och mottes av en julgran men massor av paket under!:) sa haha vi glomde helt bort julstrumporna och vantade med de till sist!

















haha paketen tog aldrig slut kandes det som, oj vad mycket fint jag fick! jag blev speciellt glad for alla fina paket fran sverige! Tack alla kara kusiner i kungalv och pa gotland, mormor och morfar, farmor och farfar och mamma pappa clara och alma! Tack! alskar och saknar er hela bunten!

en slappdag och tillmiddag saknade jag julskinka och allt annat som hor till, for oss blev det fondue! men det vad gott ocksa! sen kom lite grannar och vanner over pa efteratt och seplande nere i kallarn! trevligt trevligt!

har haft en mkt trevlig jul men saknar saklart den svenska traditionella julen! :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar